- Type gerecht:
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd:
- 20 – 30 min.
- Verkrijgbaarheid:
- Goed
- Aantal personen:
- 4 personen
- Energie:
- 350 kCal | 1470 kJ
Bereiding
Breng in een steelpan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook. Kook tot 100 ml in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor. Smelt de boter in een ruime koeken- of vispan. Bak de sliptongen in 4-6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege. Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe. Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over. Lekker met aardappelpuree met roomboter en een groene salade met mosterdvinaigrette.
Ingrediënten
- 4 sliptongen (ontveld)
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml visfond
- 150 ml houdbare slagroom (zie tip)
- 4 el bloem
- 50 g roomboter
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 el fijngesneden peterselie
Bron: http://www.visrecepten.nl/